luni, 19 ianuarie 2009

Detalii traseu, preturi vignette

Se pare ca, doar bazat pe indicatiile lui John, am nimerit destul de bine traseul pe Google Maps. Initial Google Maps a calculat mai direct, dar totusi cei doi soferi de Opel, porniti in excursia mult "mediatizata", au ales sa conduca si pe bucati de autostrada maghiara si slovaca. De fapt, ca sa fiu cinstit pana la capat tot John a fost "capul rautatilor" si eu am concretizat aici; Pustiu e de acord. Pentru ca ViaMichelin m-a dus pana in Germania foarte bine, inclusiv cu anunturi de drumuri in lucru, am decis acolo traseul, si l-am scos in format hard-copy, pentru backup, disaster recovery. Il puteti consulta in fisierul pdf de aici. Totusi, amandoi mergem cu GPS-ul .. adica Pustiu se bazeaza pe Marcel si eu pe Ioana, asa ca am facut traseul si in I-go 2008 si l-am pus aici.

Noa buuun avem traseu ... totusi subliniez putin punctele cheie, asa incat si Pustiu sa stie pe unde merge .. ca doar e noapte, si m-a lasat pe mine sa decid (oare ca sa-si justifice nemultumirea inevitabila ? ;)
Asadar :
  • 21.01.2009 - ora 00:00 plecare Cluj-Napoca
  • directia Oradea/Bors : E60
  • intrarea in Ungaria pe la Bors: E60 (42 nr la maghiari)
  • la Berettyóújfalu o luam pe 47 catre Debrecen
  • dupa ce ne pierdem prin Debrecen si ne scoate Marcel ajungem pe M35 directia Budapesta/Miskolc
  • apoi M3 catre Miskolc ... deja nu mai trebuie sa detaliez ca ne-am pierdut deja si suntem isteti si deja ne descurcam
  • E71/M30 si iesim in Slovacia
  • E71 si 68 catre Kosice
  • E50 (si pe alocuri D1) catre Presov, Poprad, Liptovsky Mikulas
  • de acolo ne lasam pe mana Ioanei si a lui Marcel , ca s-a terminat cu autostrada, drumul expres si avioane de astea ...
Noa am fost clar ? Buna documentatia ? Succinta si la obiect ... eh site de calculatorist . V-am zis, daca vreti arta, nu ati cautat bine ! :P

Daca tot ce am scris e corect, si mai ales daca stim sa urmam planul atunci ajungem la hotelul Repiska.

Ce ar mai trebui sa intre in calcul sunt vignette-le. Cam 10 EUR ar trebui sa avem pusi deoparte pentru ele conform site-urilor de mai jos.
Benzina: vom avea plinul facut in Oradea deoarece in Ungaria si Slovacia cica e mai scumpa. Ar trebui ca acest plin sa ne ajunga pana la destinatie.

Timp: ViaMichelin zice ca drumul ar dura 8 ore . Eu mi-as propune 10 ( pauze, tigari, mancare, etc.) Important e sa reusim sa fructificam si ziua de miercuri , adica sa ne cazam cat mai repede si sa rezolvam treburile administrative (ski pass, etc) plus putin ski de incalzire (asta la mine se traduce prin cateva trante care sa ma readuca la conditia mea de incepator).

Un comentariu:

  1. Sextile, la cat ai pregatit tat tat tat...nu vad ce dreacu ar putea fi enteresant...asa ca ...doamne da sa va opreasca politia ..sa aveti ce scrie...sa vi se sparga roata...si de astea...totusi va doresc sa ajungeti cu bine si la timp...ha da sa crepati , ca mi ciuda...noapte buna

    RăspundețiȘtergere