joi, 17 septembrie 2009

Ziua 6 , Training, catedrale si GUM

Azi ne-am propus sa mergem de dimineata de capul nostru la firma (pana acum ne-au dus ei). Intre timp am uitat sa mentionez ca ne-am acomodat cu metroul: ne-am prins ca liniile au si numere pe langa culori (care uneori sunt gresite, depinde de harta) si urmarind indicatoarele cu numere ajungem la peron; apoi decizia daca mergem in stanga sau dreapta se ia dupa primele 3 caractere chirilice ce le descifram de pe indicatoare. Totusi ramane marea problema iesitul la suprafata, pentru ca odata ajunsi cu ochii-n soare asa ramanem : nu stim incotro sa o luam. Oricum ne-am descurcat pana acum si speram sa o facem si de acum inainte ca am inceput sa ne plimbam cu drag de capul nostru. Asadar azi am "pedalat" prin Moscova in cautarea firmei si ne-am incadrat in timp desi distanta a fost mai mare decat parea la prima vedere. Apoi a fost training mult mai practic ca zilele precedente ceea ce a starnit concurente, invidii si invingatori. Nu stiu care cum, ca eu am terminat primul :) Probabil la fel zice fiecare asa ca nu trebuie pus prea mare pret pe ultima fraza :)

Apoi ne-am pornit in pas voios spre muzeul Puskin (arta - tablouri si sculpturi furate de pe la altii ... francezi, olandezi, etc). Nu e un muzeu mare spre dezamagirea fetelor, si satisfactia baietilor. L-am browsat cu un ochi critic (la mine 4), am stat in fata tablourilor ganditori ca si cum am pricepe , si apoi ne-am tirat cu gandul la mancare :) Trecand pe langa o mare catedrala ne gandeam ca ar merita vizitata (oricum era in plan pt duminica) dar coada de la intrare ne-a descurajat. Si nici pentru una romaneasca cu bagat in fata nu cred ca era locul sau momentul, pentru ca ne taiau bucati rusii in toata atmosfera evlavioasa ce domnea trotuarul pe vreo 500m. Asa ca ramane pentru duminica cica ... oricum foamea fiind tot mai mare am mers pe langa Somesul lor (Moscova) si ne-am indreptat spre Piata Rosie cu gandul clar la patiseriile din GUM. Nu ne-am rabdat de la niste poze artistice, care cred ca au iesit super si care vor fi prezentate individual/personal; poze cu biserica din desenele animate :)

Am intrat in GUM ca in muzeu : mall cu preturi de Piata Rosie dar cu un aspect mult mai atragator ca polusurile si molusurile noastre. E un fel de Central al Moscovei :) Noi oricum eram cam tintiti pe patiserii si pizza. Spre surprinderea mea preturile accesibile (pt Moscova) si ca atare chiar ma gandeam ca ar fi pericol sa ne intoarcem in tara si sa spunem la lume ca am mancat seara in GUM :) Oricum super magazine, super mall ... pizza foarte buna, 60 ruble felia, 65 sucul.



Partea nasoala e ca azi pe seara a plouat, de maine se raceste vremea si va fi rece in weekend, poate-si revine de luni. Sambata mergem in excursie si duminica cred ca vizitam ceva catedrale... Bolshoi nu se mai tine, cel putin deocamdata.

Impresia mea despre Rusia, atat cat am vazut: e cam Romania anilor 2000. Oricum nu te simti stingher aici daca reusesti sa faci abstratie de limba si alfabet: adica aceleasi fete(as in faces) le vezi ca si in .ro, acelasi stil de condus, aceleasi masini (foarte multe japoneze), nu zambeste nimeni, etc. Mai detaliez pe parcurs, sa capat putina experienta si curaj :)

Un comentariu:

  1. Somesul lor cred ca se cheama Moscova! Si daca nu tine cu "Do you speak...." incearca cu "Gavarit paruski"
    Macar asa o sa inceapa sa vorbeasca si poti tu sa-i intorci spatele la rus! :)

    RăspundețiȘtergere